SOOMA -TRANSKRA­NIAALINEN
TASAVIRTA­STIMULAATIO (tDCS) - TURKU

Sooma tDCS-hoito on lääkkeetön hyvin tutkittu sekä turvallinen hoitomuoto kroonisen kivun oireisiin. Sooma-kipuhoidolla voidaan lieventää kipuaistimuksen voimakkuutta, joka saadaan aikaan muokkaamalla kipuaistimuksen käsittelyyn liittyvien aivoalueiden toimintaa matalalla tasavirralla. Tätä aivojen toiminnan stimuloimiseen käytettävää hoitomenetelmää kutsutaan transkraniaaliseksi tasavirtastimulaatioksi (tDCS). Hoito toteutetaan Sooman helppokäyttöisellä kannettavalla tDCS-laitteella. Sooma-kipuhoidossa ei vaadita lääkärin lähetettä.

tDCS-hoito on tutkitusti tehokasta:

  • Fibromyalgiassa
  • Migreenissä
  • Neuropaattisessa kivussa
  • Masennuksessa
  • Ahdistushäiriössä

Kotona suoritettava hoito

Ensimmäinen hoitokerta tehdään aina terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistuksella, mutta sen jälkeen voit tehdä hoidot itsenäisesti kotiin vuokratulla Sooma tDCS-laitteella. Hoidon valmistelu on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Yksi hoitokerta kestää 20 minuuttia ja se toistetaan viisi kertaa viikossa kuukauden ajan. Hoidon aikana voit rentoutua tai tehdä tavallisia arjen askareita.

Hoidon tehokkuus

Transkraniaalisen tasavirtastimulaation (tDCS) teho pohjautuu vahvaan tieteelliseen näyttöön ja sen on toistuvasti osoitettu olevan turvallinen sekä aikuisille, nuorille että ikääntyville potilaille. Tutkimukset ovat osoittaneet jopa 62% laskua kivun tasoa osoittavissa pisteissä sekä kipu-lääkkeiden käytön merkittävää vähenemistä. Hoitovaikutus ei tunnu välittömästi, vaan useimmilla potilaista hoito alkaa vaikuttaa hoitojakson toisella viikolla. Kivunhoidossa tDCS-metelmällä on kansainväliset hoitosuositukset. Transkraniaalinen tasavirtastimulaatio on tutkitusti tehokasta myös masennuksen hoidossa. Masennuksen hoitoon vaaditaan lääkärin lähete.

Hoidon turvallisuus

Sooma kipuhoito on hyvin siedettyä eikä se aiheuta vakavia sivuvaikutuksia. hoito ei aiheuta minkäänlaista riippuvuutta ja se soveltuu myös potilaille, jotka eivät siedä lääkitystä tai eivät ole saaneet lääkityksestä apua tai haluavat välttää kipulääkkeiden runsasta käyttöä.

Sooma kipuhoito on kivutonta, mutta hoidon ensimmäisien minuuttien aikana voit tuntea päänahassa kihelmöintiä. Pieni osa potilaista tuntee hoidon jälkeen lievää lyhytaikaista päänsärkyä tai väsymystä. Myös päänahan iho voi hieman punoittaa.

Lisätietoa Sooma-laitteesta osoitteessa soomamedical.com

Yhteistyössä