Faskiakäsittely Turku

Tule ammattitaitoiseen faskiakäsittelyyn Modern Movement Cliniciin. Faskiakäsittely tehdään osana normaalia hierontaa. Jos haluat faskiakäsittelyyn ja varaat aikaa verkossa, muista valita aika faskiakäsittelyä tekevälle henkilölle.

Hierontahinnasto

Faskiakäsittelyä tekevät hierojat

Eero

Eero Aaltonen

Osteopaatti | Fysiikkavalmentaja

Eetu

Eetu Koivisto

Osteopaatti

mmclinic-007-web-bw

Antti Lähde

Koulutettu hieroja

Miten faskiakäsittely vaikuttaa?

Faskiakäsittelyn tekniikoita on useita ja vaikutusmekanismit perustuvat hermostollisiin tekijöihin.. Hermoston reaktiot faskiakäsittelyn kannalta ovat oleellisia hoidon kannalta. Faskiassa sijaitsee valtava määrä hermopäätteitä. Faskiakäsittelyllä voidaan näiden kautta vaikuttaa keskushermostoon laskemalla sen vireystilaa ja nostamalla parasympaattisen hermoston (lepohermosto) toimintaa (Fleming M. 2013; Feher J. 2012). Hoidon pyrkimyksenä on aukaista kehon oman ”lääkekaappi”, joka mahdollisesti lisää kehoon kipuviestiä vähentäviä välittäjäaineita, kuten endogeenisiä opioideja, endorfiiniä ja enkefaliinia.

Faskian toimintahäiriö

Syvä faskia on rakenteeltaan kolmikerroksinen ja näiden kerrosten tulisi liukua toisiinsa nähden vapaasti. Vapaasta liikkeestä huolehtii kerrosten välissä oleva hyaluronihappo, joka on tärkeä soluväliaine. Se toimii kudosten ”liukasteena”, mutta se myös vähentää esimerkiksi tulehdusainetuotantoa kudoksissa (Matteini P. 2009). Kudosten ylikuormitus, liikkumattomuus, tulehdukset tai arpikudokset voivat aiheuttaa hyaluronihapon sitkostumisen tai vähenemisen, joka johtaa faskian liikehäiriöihin (Fraser, 2003).

Faskian toimintakyvyn aleneminen voi johtaa nivelliikkuvuuden rajoitukseen ja huonoon koordinaatioon. Tämä toimintahäiriö mahdollisesti aktivoi kipuhermopäätteet ympäröivästä faskiasta sekä liikutettavasta nivelestä ja tämä voi johtaa lopulta kipuun. Kipu voi tuntua lihaksessa, nivelessä tai se voi heijastua raajaa pitkin. Kivun paikantuminen voi olla hämäävä, sillä vaikka kipu tuntuisi nivelessä, syy usein onkin niveltä ohjaavissa faskioissa tai muissa tekijöissä. Faskiakäsittely saattaa olla hyödyllistä, jotta toimintahäiriöiden alue saadaan tarkkaan hoidettua.

Faskian toimintahäiriön oireet:

  • Kipu (paikallinen kipu, säteilykipu, nivelkipu)
  • Koordinaation ongelmat (tasapaino, huimaus)
  • Lihasjännitys
  • Voimantuoton aleneminen
  • Lihastyön nopea väsyminen
  • Ahdistus
  • Toiminnalliset oireet esim. Vatsakipu, päänsärky

 

Yhteistyössä